Op zondag 12 mei organiseert de WSV Almere Haven de, inmiddels, befaamde 4-uurs van Almere om de beroemde Jon-van-Lit-bokaal.

Om 12 uur start deze bijzondere zeilwedstrijd. Let op: de strategen zijn al om 11:00 uur op de haven om met bemanning de strategie te bepalen. Dit omdat buiten snelheid ook creativiteit belangrijk is in deze wedstrijd. Je kiest zelf uit vooraf op papier meegegeven rakken geschikte rakken om in vier uur de meeste mijlen te varen. De wedstrijd duurt 4 uur lang. Diegene die de meeste mijlen vaart is tevens de winnaar van de Jon-van-Lit-bokaal. Je moet finishen tussen 15:45 en 16:15 anders tellen alle gevaren mijlen niet langer mee. Wie het dichtst bij 16:00 weet te finishen, krijgt bovendien traditioneel ook een prijs. Na de wedstrijd is er uitgebreid de mogelijkheid om onder genot van een drankje en een hapje nog eens van tactische gedachte te wisselen met de overige zeilers.

Iedereen is van harte welkom mee te doen en geef je op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Ook als je geen boot hebt maar geïnteresseerd bent in het een keer meevaren met deze wedstrijd geef je via bovenstaand e-mailadres op voor de bemannings-WhatsApp-pool.

Tot 12 mei, zeebonken namens de Zeilcommissie WSV Almere Haven!

Vind ons op facebook https://www.facebook.com/wsvalmerehaven/

Korte uitleg

Een deelnemende boot moet zijn baan zodanig afleggen dat een denkbeeldige draad, die het kielzog van start tot finish voorstelt - als deze wordt strak getrokken - alle in de Verklaring genoemde merktekens raakt. De draad mag uitsluitend langs 'bekende' rakken - die in de “baanbeschrijving” zijn genoemd - lopen.

Een boot moet in zijn Wedstrijdformulier bij elk gerond merkteken de zijde vermelden waaraan hij het merkteken heeft gehouden: 'SB'   als - in de vaarrichting gezien - het merkteken rechts van de draad ligt, en 'BB' als - in de vaarrichting gezien - het merkteken links van de draad ligt. In de schets wordt het bovenstaande nog eens duidelijk gemaakt.

Op het bijgevoegde wedstrijdformulier dient u o.a. het volgende in te vullen:

• Merktekens (zie baanbeschrijving);
  • Zijde van ronden (BB of SB);
  • Tijdstip van ronden (in hele minuten
  • afronden;
  • Afstand in mijlen en
  • Zelf waargenomen finishtijd.
  • Voor en achterliggend schip bij uw finish
  • Met de geschatte afstanden tot deze schepen in mijlen of gedeeltes daarvan